Πανσιόν Tiffany, Μπλέντ Σλοβενία

Για περισσότερο από 1000 χρόνια έχουμε θαυμάσει την πιο όμορφη θέα.

Η παραμυθένια ομορφιά της λίμνης Μπλεντ με τη θαυμάσια δύναμη της, έχει προσελκύσει τη ματιά των επισκεπτών εδώ και μια χιλιετηρίδα. «Η επαρχία της Καρνιόλα μοιάζει σαν μια δεύτερη Εδέμ, όλο χάρη και μεγαλοπρέπεια»

Το νησάκι στο κέντρο του νησιού κατοικήθηκε από τα προϊστορικά χρόνια. Αργότερα οι πρώτοι Σλάβοι πάνω σε αυτό λάτρεψαν τη Ζίβα, τη θεά της αγάπης και της γονιμότητας. Μια χιλιετηρίδα πριν, στης 10 Απριλίου του 1004 έχουμε την πρώτη επίσημη αναφορά του: δωρίζεται από τον Γερμανό αυτοκράτορα Χένρικ τον 2ο στον επίσκοπο του Μπρίξεν.

Το Μπλεντ απόκτησε την παγκόσμια φήμη του κυρίως λόγω του σανατόριου που ιδρύθηκε από τον Ελβετό υδροθεραπευτή Άρνολντ Ρίκλι που έζησε και δούλεψε εκεί για πάνω από μισό αιώνα. Το Μπλεντ το οποίο στης αρχές του 20ου αιώνα ήταν το καλύτερο θεραπευτικό θέρετρο της Αυστριακής αυτοκρατορίας, προσέλκυσε αμέτρητους επισκέπτες της ευρωπαϊκής αριστοκρατικής ελίτ. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο υπήρξε ένα από τα πιο όμορφα μέρη για κατοικία και τις ομορφιές του Μπλεντ τις απολαύσανε οι πιο διακεκριμένοι άνθρωποι όλου του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για τη νέα γενιά των οδοιπόρων και τα περίχωρα πάντα έχουν να προσφέρουν κάτι καινούριο.

Το Μπλεντ βρίσκεται δίπλα στον Εθνικό Δρυμό Τρίγκλαβ, το μοναδικό του είδους σε όλη τη Σλοβενία
Pension Tiffany: Jarska 7 4260 Bled , Slovenia Tel: (00386)4 574 26 53 e-mail: pensiontiffany@telemach.net